Ezt is megéltük! De igazság szerint számítottunk is rá. Lejárató kampányba kezdett a hvg.hu velünk szemben.

A híroldal felvett minket a „hamis híreket gyártó”, vagy álhír oldalak közé.

Mert ami cím.tárhelyszolgáltató.hu az csak rossz lehet… vagy mégsem?

Természetesen indoklás nem kapott helyet, ez csak egy

névtelen – mindenféle magyarázatot vagy bizonyítást mellőzőlista,

egy gyűjtőhely, ahol a valós, és tényleges híreket felsorakoztató híroldalak is, és a valóban kétes, félinformációkat bemutató, esetleg ténylegesen hamis hírekkel operáló oldalak is felkerülnek.

Elektronikus levélben kerestük meg a hvg.hu szerkesztőségét, hogy válaszokat kapjunk elért helyezésünkre. A levelet itt, most, egy részletben közöljük is.

Tisztelt hvg.hu szerkesztőség!

Értesültünk róla, hogy tiszteletbeli helyet kaptunk az Önök egyik cikkében (https://hvg.hu/tudomany/20150119_atveros_weboldalak).

Felbuzdulva ezen, ezúton szeretnénk egy részletes indoklást kérni, hogy mely cikkünk mely állítása miatt kerültünk fel a listára (ha több van, akkor azokra mindre kérünk), valamint hogy mi az Önök álláspontja ezekkel kapcsolatban.
Feltételezzük, hogy komoly kutatás, és szakmai vizsgálat előzte meg tettüket, amielőtt úgy döntöttek, hogy helyet kapunk az Önök cikkében.

Erre a komoly kutatásra lennénk kíváncsiak, melyet szinén megosztanánk kedves Olvasóinkkal – természetesen az Önök beleegyezésével.

Szeretnénk megőrízni a jó hangulatot egymás között, ezért reméljük, hogy mihamarabb sikerül tisztázni ezt a kellemetlen kérdést.

Várjuk megtisztelő válaszukat. Addig is maradunk tisztelettel:
A Hírobjektív Szerkesztősége

Az elektronikus levél szövege, amit elküldtünk a hvg.hu szekesztőség részére.

Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Teljes nyugalommal kijelenthetjük, hogy ezidáig egyetlen cikkünket sem sikerült hitelt érdemlő módon cáfolni a hvg.hu szerkesztőinek. Ha sikerül, javítjuk előző cikkünket.

Természetesen nagyon sajnálatos lenne, ha ez az eset, vagy a levelünk további ellenséges hangot váltana ki a hvg.hu szerkesztőiből.

Mi minden körülmények között a száraz tények bemutatására törekszünk, és törekedtünk, és ez nem fog változni a jövőben sem.