Elkészültek a koronavírus okán kezdeményezett Nemzeti Konzultáció 2020 eredményei, melyre a szavazatot online formában is le lehetett adni.

A hivatalos statisztikai beszámolót itt olvashatja:
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/koronavirusrol-szolo-konzultacio-eredmenyei

Érdemes megemlíteni, hogy a konzultáció végeredménye vitatható, ha a videófelvétel – ami 2020. szeptember 9-én már elérhető volt – helytálló. Az említett felvételen az látható, hogy

valakinek sikerült – előre programozott módon – automatizálni a hivatalos internetes szavazási rendszerben a regisztrációt és a szavazást, és legalább 5 órán keresztül szavazatok százait, vagy ezreit leadni.

A felvételt több ízben eltávolította a Youtube – eddig nem ismert okokból.

Komoly aggodalomra adhat okot, hogy valaki ennyire egyszerűen képes volt, egy azon számítógépről véghezvinni mindezt, mely azt mutatja, hogy a legalapvetőbb biztonsági követelménynek sem felelt meg a weboldal. Normális esetben, egy megfelelően elkészített weboldal esetében – legalábbis – internetcím alapján blokkolható lett volna a túl gyakori kitöltési kísérlet, de más ellenőrzési módok is vannak már régen használatban arra, hogy kiszűrhetőek legyenek az ilyen ún. botos, vagy előre programozott visszaélések. Az egyik ilyen jól ismert módszer a Capthca, amikor egy kis felugró logikai feladatot kell megoldani a számítógépet használó személynek, képeken tárgyakat azonosítani, vagy kirakni egy kis kirakót.

Hasonlóan amatőrnek nevezhető hiba kapott helyet a BKK weboldalán is, amikor egy fiatal, 18 éves fiú egy egyszerű, teljesen legális trükkel vásárolt magának 50 forintért egy havi bérletet, melyről értesítette is jó szándékkal a BKK-t – meghurcolást kapott érte. A BKK weboldalának esetében is egy olyan amatőr hibáról beszélünk, melyet már alapvető programozói készségekkel el tud kerülni egy fejlesztő. A BKK weboldalának fejlesztése esetében is komoly pénzekről beszélünk, amit kifizettek érte.

A konzultáció automatikus kitöltéséről szóló videót itt, vagy az alábbi linkre kattintva tekintheti meg.

Krornavírus Nemzeti Konzultáció 2020 – automatizált kitöltés

Link: https://www.bitchute.com/video/JKSLZeSIPSxW/