2020. szeptember 22.

Müller Cecília, az Operatív Törzs tagja, a kérdésekre válaszolva (a közlemény végén) kijelentette:

“több szakirodalomban megjelent, hogy a D-vitamin jelentősen hozzájárulhat a fertőzés leküzdéséhez.


Kiemelte: a magyar lakosság D-vitamin bevitele alapesetben is alacsonyabb a kívántnál, ezért ilyenkor nyár végén különösen javasolt odafigyelni a D-vitamin bevitelre. Általában napi 2 ezer egységre van szükség, valakinél viszont ennél többre vagy kevesebbre van szükség, ezért Müller Cecília azt kérte: erről konzultáljanak orvosukkal.

A tisztifőorvos-asszony kijelentése egybecseng az Orvosok A Tisztánlátásért kezdeményezésben résztvevő magyar, és nemzetközi orvosok és egészségügyi szakemberek állásfoglalásával is, melyet Dr. Gődény György, szakgyógyszerész is megerősített a szeptember 21-i CSATT c. vitaműsorban, melyet az ATV.hu oldalán tekinthet meg az érdeklődő.

Érdekesség:
Meglepő, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben, ez az adás nem került fel az ATV.hu saját Youtube csatornájára, viszont néhány szemfüles internetgurunak sikerült lementeni a vitaműsort, és más helyekre feltölteni az internetre.

A D-vitamin és más vitaminok esszenciális voltára más szakanyagok is rámutattak korábban, erről bővebben Szendi Gábor honlapján olvashat az érdeklődő.

A helyes D-vitamin pótlás apropójaként fontos észben tartanunk, hogy egyes tanulmányok szerint

a magnézium nélkül a D-vitamin nem hasznosul.

Ennek megfelelően a helyes magnéziumpótlás szintén rendkívül fontos – és még ez sem mindegy, hogy milyet, és mennyit.

Gyorstalpaló:
A patikákban is elérhető, hatékony felszívódású forma a magnézium-orotát, de internetes webshopokból megrendelhető a másik legjobb forma, a magnézium-biszglicinát is. Sok egyéb jobb, és kevésbé jó forma is rendelkezésre áll. A felszívódását könnyű visszaellenőrízni: ha egy magnézium készítmény hasmenést okoz, joggal feltételezhetjük, hogy nem szívódik fel megfelelően. A D-vitamin helyes hasznosulása érdekében javasolt még K2 vitamint is pótolni. Érdemes tájékozódni a vitaminok világában, hogy ne érje meglepetés az embert.

Ezek nem minősülnek orvosi tanácsnak, valamint nem kívánunk reklámozni bizonyos személyeket vagy termékeket másokkal szemben, tisztázzuk, hogy a vitaminokról szóló ismeretanyagok mára már széles körben elérhetőek az interneten is, nagyon sok forrásból. A fentebb említett források csupán tájékoztató jellegűek.


További cikkek:
https://www.tenyek-tevhitek.hu/a_d_vitaminnal_szo_szerint_megmentheti_az_eletet_a_koronavirussal_szembeni_kuzdelemben.htm

https://www.tenyek-tevhitek.hu/covid_19-ben_eletmento_a_d_vitamin_ujabb_adatok.htm

https://www.tenyek-tevhitek.hu/nyujt_e_vedelmet_a_c_es_d_vitamin_a_koronavirussal_szemben.htm

https://www.tenyek-tevhitek.hu/magnezium-fontossaga-d-vitaminhoz.htm